Jak neumřít hlady
Leave a comment

Limetkový jam

Nedávno jsem míjela na marketu stánek s ovocem a chňapla jsem po kilovém balení limetek za 50 pencí, což je asi 16 korun. Napadlo mě si z nich udělat marmeládu. Když je zde oblíbená marmeláda z pomerančů, proč bych nemohla udělat marmeládu z limetek?


Budete potřebovat:

kilo limetek
plná miska cukru (od oka)
hrstka skořice

citronová kůra
trpělivost u míchání a mixování

A ano, prosimvás. Jsou to limetky. Kyselé limetky. Bude to chtít opravdu HODNĚ cukru.

Postup:

Všechny limetky očistěte a nakrájejte na tenké proužky.

Nechtě je na plotně v hrnci prohřát, pak přidávejte cukr.

Teď už jen míchat a míchat, až marmeláda zhoustne.

Já jsem míchala asi 30 minut a úplně to stačilo.

Jam pomalu nalijte do zavařovačky, pořádně utáhněte víčko a postavte sklenici vzhůru nohama.

A rozhodně do ledničky s tím! Domácí produkty jsou totiž úžasné svou ‚netrvanlivostí‚.

tip: Limetku rozkrojím napůl po jejímmenším obvodu. Rozkrojenou plochou položím limetku na prkénko. Seshora odkrajuji šlupky, až je limetka čistá a pak ji nakrájím na tenké proužky.

tip: Míchat budete skoro půl hodiny. Vezměte si do ruky třeba instáč nebo nějaké video.

tip: Pokud potřebujete odběhnout, určitě hrnec sundejte z plotny!

Nejlepší je kyselý limetkový jam na chlebu, toustu, nebo v bílém jogurtu se sušenkami ;).

Ať chutná!

MJ.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.